bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tadı biraz acı geliyor bana hep.
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      gökçeada'ya gidilirse uğranması gereken bir mekan. yunanlar güzel yapıyor bu kahveyi bizdekiler dibek falan değil.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      muazzam bir kahve türü. sıcak su ile şekersiz yapılanı makbuldür. bir de marketten alınanları beğenmiyorum, diyarbakır'dan getirtmek gerek.
    4. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yeni keşfettim muazzam bişey
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      adeta bir lütuf. türk kahvesi pek sevmem, nescafe de çok vasat altı geliyor artık. ama dibek kahve öyle mi? ders çalışmam gereken gecelerde yanımda, sütlü ve ağzımın tadını asla bozmuyor. şekersiz olması da ayrı bi mutluluk verici. 3 haftada 2 paket bitirdim zamanında. şuan belki yoksun mutfağımda ama olsun, seni seviyorum bebek.
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      pambık gibi şekere ihtiyacı olmayan telvesi bile içilesi kahve. elinizdeki ürünü çoğaltmak biraz da sertleştirmek isterseniz türk kahvesiyle karıştırınca da güzel oluyor
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      dibek kahvesinin en önemli özelliği, kahve çekirdekleri, keçi boynuzu, menengiç, kakao, zahter, kahve kreması ve sahlepin taştan ya da ağaçtan yapılan havanda elle dövülerek hazırlanmasıdır ve bu işlem biraz zahmetlidir.
    8. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sütle yapılınca efsane olan tat
    9. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Dibek kahvesi, 1800’lü yılların Osmanlısına dek varlığını sürdüren, oradan da günümüze kültürel miras olarak kalan önemli bir kahvenin adıdır. Görüntüsü ve pişirilme tekniği ile Türk kahvesine olan benzerliği bilinse de fark nasıl pişirildiğinde değil, nasıl öğütüldüğünde gizlidir. Dibek dediğimiz şey aslında tahıl gibi mahsulleri ezmeye yarayan bir havandır. Bu havanlarda ezilip öğütülerek meydana gelen Dibek kahvesi de adını buradan alır. Elde edilen kahve ise Türk kahvesine benzer uygulamalar ile pişirilir. Bu kahve, Osmanlı’da Dibek kuyuları denilen oldukça yaygın yerlerde yapılır ve kahvenin dövülme işlemi de bu kuyularda el usulü gerçekleştirilirdi. Bu nedenle aslında hem Osmanlı kahvesi hem de Dibek kahvesi olarak iki farklı isim ile öne çıkar. En sevdiğim kahvedir tabi yerine göre güzel yapan da var kötü yapan da tavsiye ederim.
    10. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Mükemmel bir tat sütle efsane oluyo ayrıca (bkz: menengiç kahvesi) de çok güzel